Posni mafini, koje ćete napraviti brzo i lako. Možete ih poslužiti kao dezert ili za doručak ili večeru. Najukusniji su kada su topli ali su veoma ukusni i hladni.
PRIJATNO!
Sastojci
- 3 zrele banane
- 60 ml ulja ili istopljenog margarina
- 100 gr šećera
- 250 gr brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 150 gr usitnjenih oraha (opciono)
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 180 C. Pripremite kalup za 12 mafina i svaki otvor premažite tanko uljem.
- U posudi za mešanje ugnječite 3 banane viljuškom pa dodajte ulje ili istopljeni margarin i šećer pa promešajte.
- U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so pa mešavinu dodajte bananama. Lagano, ručno promešajte da se sastojci sjedine.
- Ukoliko želite da dodate izmrvljene orahe, dodajte ih pa promešajte još jednom.
- Kašikom za sladoled ili običnom kašikom rasporedite smesu ravnomerno u kalupe, na otprilike dve trećine dubine i pecite oko 25 minuta ili dok čačkalica ubačena u mafin, ne izadje suva.