Ukusna sladolet torta, koju ćete jednostavno i brzo napraviti a izgledaće kao iz poslastičarnice.
Za ovaj recept mozete koristiti kupovni džem od jagoda ali možete ga i sami napraviti prema ovom Receptu za domaći džem od jagoda.
PRIJATNO!
Sastojci
- 180 gr pereca
- 125 gr putera
- 1 ½ kg sladoleda od vanile
- 1 šolja (od 250 ml) džema od jagoda
- 50 gr crne čokolade, iseckane
- Za preliv: šlag, prelivi po izboru, seckana ili narendana čokolada
Način pripreme
- Da biste napravili koru, perece stavite u blender i obrađujte dok se ne usitne. Rastopite puter i dodajte ga u blender izmrvljenim perecama pa pulsirajte dok se sve ne sjedini.
- Sipajte smešu kore na dno okruglog pleha, prečnika oko 22cm . Čvrsto pritisnite smešu na dno i stranice pleha (ne brinite ako kora ne ide skroz do gornje ivice). Stavite pleh u zamrzivač na 10-15 minuta da se kora malo stegne.
- Sladoled ostavite na sobnoj temperaturi da malo omekša, ali ne previše. Prebacite polovinu omekšanog sladoleda na koru u 5-6 gomila i lagano ga pritisnite zadnjom stranom velike kašike ili špatule.
- Premažite ¾ šolje džema od jagoda preko omekšanog sladoleda. Pospite polovinom iseckane čokolade.
- Prekrijte sloj džema preostalim omekšanim sladoledom, ponovo ga šireći do ivice pleha zadnjom stranom kašike ili špatule.
- Preostalu ¼ šolje džema sipajte preko sladoleda i pomoću noža lagano zavrtite džem u sladoled povlačenjem vrha noža, kružnim pokretima, kroz gornji sladoled.
- Pospite seckanom ili rendanom čokoladom i stavite tortu je u zamrzivač dok se ne smrzne (oko 4 sata).
- Pre služenja ukrasite šlagom, perecama, prelivima po ukusu i dodatnom seckanom ili rendanom čokoladom, ako želite.