Zdrava testanina sa sušenim paradajzom i pesto sosom je odličan izbor za brz ručak ili brzu večeru. Ovako pripremljena testanina može se jesti topla ili hladna. Možete koristiti ovaj kupovni sos Pesto Genovese Barilla ili ga možete veoma brzo i lako napraviti sami. Recept za domaći pesto sos možete pronaći ovde.
PRIJATNO!
Sastojci
- 500 gr testanine (fusili ili pene)
- 50 gr sušenog paradajza (jedna šolja otprilike)
- Pesto sos kupovni ili domaći
- Rendani parmezan
Način pripreme
- Testaninu skuvajte u slanoj vodi.
- Sušeni paradajz i pesto sos ubacite u blender i izmiksajte dok paradajz nije iseckan u sitnije komadiće.
- Procedite testaninu pa je vratite u šerpu i dodajte pripremljen sos.
- Možete dodati malo maslinovog ulja i rendanog parmezana po želji.