Ovo je definitivno jedan od najboljih načina da pripremite pečeno pile!
Veoma ukusna kombinacija pečenih paprika, luka, ajvara i sveže nane ide savršeno uz piletinu, koja se topi u ustima!
Možete koristiti blagi ili ljuti ajvar, po ukusu.
PRIJATNO!
Sastojci
- 1 pile
- 4 paprike
- 2 glavice crnog luka
- 3 kašike ajvara
- listići sveže nane
- ZAČINI: so, biber i ulje
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 180C. Obložite posudu za pečenje papirom za pečenje (nije obavezno).
- Paprike operite i isecite na komade srednje veličine.
- Glavice luka oljuštite i isecite na 4 dela, pa prstima razdvojite listove. Pomešajte papriku i luk u posudi za pečenje, dodajte so i biber po ukusu i malo ulja (1 kašika najviše).
- Dodajte 3 kašike ajvara, blagog ili ljutog, prema ukusu. Sve dobro promešajte.
- Pile isecite za zadnje strane i raširite ga. Zasecite batake, da bi se bolje ispekli. Rukama premažite pile sa svih strana mešavinom ajvara i povrća.
- Pecite sat vremena na 180 C ili malo duže, u zavisnosti od Vaše rerne.