Zdrave, posne ćufte od lososa koje ćete brzo pripremiti. Ukoliko za prženje koristite ulje od košpica grožđa dobićete izuzetno zdrav obrok. Možete koristiti limetu ili limun kao i svež losos ili Filete lososa u salamuri. Ukoliko nemate prezle pri ruci, možete ih sami napraviti od tosta koji ćete samleti u blenderu (multi-praktiku).
PRIJATNO!
Sastojci
- 500 gr svežeg lososa ili 3 konzerve fileta lososa u salamuri
- 1 limeta ili limun
- 1 jaje
- prezle ili 3 parčeta integralnog tosta izmrvljenog u blenderu
Način pripreme
-
Izrendajte limetinu ili limunovu koru a onda tu iscedite limetu ili limun.
-
Losos isecite na manje komade i ubacite u blender (multi-praktik) zajedno sa korom i sokom limete ili limuna.
-
Izmešajte dok ne dobijete kompaktnu masu. Kašikom vadite smesu i formirajte 12 manjih ćufti.
-
Ugrejte tiganj i na srednjoj temperaturi pecite ćufte po 4 minute, otprilike, sa obe strane, dok ne postanu zlatno-braon.