Lagan recept za domaći puter od badema. Bademi su veoma zdravi i dobri za vas a ovaj ukusan namaz možete koristiti na razne načine i nećete pogrešiti. Odličan je sa palačinkama, kao umak za voće, preliv za suve kolače i slično.
Obavezno probajte i naš recept za Tortilje sa puterom od badema i bananama.
Puter od badema je odličan dodatak jelima (ili sam za sebe) ako pratite Hrono ishranu kao i ako ste na ishrani bez glutena.
PRIJATNO!
Sastojci
- 200 gr badema
- 1 1/2 kašičica soli
Način pripreme
- Bademe stavite u vodu sa 1 1/2 kašičicom soli 8 sati.
- Osušite u, prethodno ugrejanoj rerni, na 60 C, 5 minuta.
- Ubacite u blender (multipraktik) i uključite ga na mešanje sa pauzama dok ne dobijete kompaktnu masu.
- Dodajte još pola kašičice soli i ponovo uključite.
- Opciono u blender možete dodati: 2 kašike istopljenog kokosovog ulja i/ili 1 urmu, kašiku meda, ili drugog zaslađivača.
- Ovako pripremljen puter možete čuvati na sobnoj temperaturi 3 dana a duže u frižideru.
1 komentar
[…] Bademov maslac: Puter ili maslac od badema (nema dodatih soli) ima 0.53 miligrama cinka za jednu kašiku. Namažite na hleb od celog pšeničnog zrna ili na pšenični kolač. […]