Ukoliko ste ljubitelj bele čokolade ili volite kremaste i slatke ukuse, ovaj mus od bele čokolade je pravi izbor za vas. Priprema je jednostavna i brza a crveno voće u ovom receptu moćete zameniti drugim voćem po ukusu.
Za sve one koji prate ishranu bez glutena, ovaj dezert je odličan izbor.
PRIJATNO!
Sastojci
- 350 gr bele čokolade
- 2 slatke pavlake od 250ml (Moja kravica ili neka druga)
- 1 kašika šećera ili stevie
- 1 kašičica vanila ekstrakta
Način pripreme
- U malu čerpicu stavite čokoladu i jednu slatku pavlaku i mešajte na tihoj vatri dok se ne sjedini.
- Prebacite smesu u veću posudu za mešanje i ostavite da se ohladi.
- U zasebnoj posudi umutite mikserom drugu slatku pavlaku.
- Dodajte šećer ili steviu i mutite dok se ne formiraju mekani vrhovi.
- Dodajte otprilike 1/4 umućene pavlake u čokoladnu smesu, promešajte lagano a potom dodajte i ostatak umučene slatke pavlake.
- Sipajte napravljeni mus u čaše kašikom ili špricem za kolače i ostavite da odstoji u frižideru 2 sata.
- Ukrasite voćem po izboru.