Marinada za ovaj recept je veoma jednostavna i brza za pravljenje. Svojim ukusom obogatiće pileće filee i kada ih jednom budete probali, poželećete da ih pravite ponovo.
Ovako pripremljenu piletinu možete servirati uz integralni ili beli pirinač ili uz miks zelenih salata, u zavisnosti od toga šta volite ili da li želite obilniji ili laganiji obrok i od toga da li pratite Hrono ishranu. Takodje, ukoliko ste na ishrani bez glutena, ovako pripremljena piletina je pravi izbor za vas.
PRIJATNO!
Sastojci
- 4 pileća filea (oko 500 gr)
- 1 kašike pasiranog paradajza ili paradajz sosa
- 2 kašike susama
- 1 kašika susamovog ulja
- 2 kašike soja sosa
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 180 C. Na pleh postavite papir za pečenje.
- U činiju za mešanje dodajte: pasirani paradajz ili paradajz sos, ulje, susam i soja sos. Promešajte.
- Premažite pileće filee dobijenom marinadom.
- Pecite od 25 do 30 minuta, u zavisnosti od rerne i servirajte toplo.
Beleške
Susamovo ulje možete zameniti nekim drugim uljem, po ukusu.