Ovu hrskavu i ukusnu pitu od heljde u obliku pužića, ćete brzo i lako napraviti. Možete je služiti za doručak, večeru ili predjelo.
Pogodna je i za one koji su na Hrono ishrani, za doručak, ukoliko nisu u restrikciji. Moj omiljeni sir, kada pravim pite sa sirom je Biser Svežeg sira za pite i gibanice jer ima blag ukus i lepu teksturu kada se ispeče. Vi, naravno, možete koristiti bilo koji sir, po izboru. Takodje, kore od heljde su često moj izbor, jer su zdravije, (ili bar tako kažu ali ovi pužići se mogu napraviti i sa korama od belog brašna.
Ovaj recept je za dve osobe (samo je nas dvoje doručkovalo jutros ali vi samo udvostručite ili utrostručite mere, ukoliko vas ima više. Jedno pakovanje kora od heljde obično ima 10 do 12 kora.
PRIJATNO!

Sastojci
- 4 pite od heljde
- 1 jaje
- 2 kašike Biser Svežeg sira za pite i gibanice
- 5 kašičica ulja
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 200 C. Umutite jaje i dodajte 2 kašike Biser Svežeg sira za pite i gibanice pa sve dobro promešajte.
- Postavite kore pa prvu odozgo premažite jednom kašičicom ulja.
- Kašikom sipajte mešavinu jaja i sira pri vrhu kore. Umotajte u pužić, samo jednu koru i stavite na pleh, postavljen papirom za pečenje.
- Premažite tanko uljem po vrhu.
- Pecite na 180 C oko 30 minuta. Služite toplo.
Beleške
Ukoliko koristite kore od belog brašna, umotavajte po dve kore, umesto jedne.