Zdrav i ukusan sladoled, veoma lak za pripremanje. Možete ga napraviti sa kravljim mlekom ili nekim biljnim mlekom po vašem izboru (ukoliko pratite Hrono ishranu). Ovako pripremljen sladoled možete servirati sa komadicima čokolade, badema, lešnika, suvim grožđem i slično. Takođe ga možete preliti čokoladnim ili karamel prelivom. Mogućnosti su brojne jer se blagi ukus banane lepo slaže sa mnogim ukusima. Ovako pripremljen banana sladoled je idealan dezert i za one koji prate ishranu bez glutena.
PRIJATNO!
Sastojci
- 3 banane
- 60 ml mleka
- 1 stapić vanile ili 1 kašićica vanila ekstrakta
Način pripreme
- Isecite banane na kolutove, stavite u kesu za zamrzivač i zaledite preko noći, ili dok ne postanu čvrste.
- Stavite zaleđene banane, mleko i vanilu u blender i izmiksajte dom ne dobijete izjednačenu masu.
- Stavite u zamrzivač 1 sat ili dok se ne zaledi.