Jednostavna za pripremu i veoma ukusna, domaća čokolada, koju ćete napraviti za 5 minuta. Moj omiljeni izbor voća su nar ili maline, ali vi možete probati da dodate i rendanu koru od pomorandže, jedan badem, lešnik, orahe… mogućnosti ima mnogo, prepustite se mašti! 🙂
Ovako pripremljena čokolada sa voćem ili orašastim plodovima je odličan izbor za dezert i za sve one koji su na Hrono, veganskoj ili vegetarijanskoj ishrani.
Domaću čokoladu možete pripremiti i bez voća i koristiti je za posne ili veganske torte i kolače.
PRIJATNO!
Sastojci
- 80 gr kakao praha
- 70 gr kokosovog ulja
- 50 gr stevie ili 1 kašika meda
- 16 kašičica semenki nara ili 16 malina
Način pripreme
- Kokosovo ulje istopite na srednjoj temperaturi, umešajte kakao i steviu ili med i sve dobro promešajte.
- U modle za čokoladu ili u modle za led, sipajte prvo dobijenu čokoladnu smesu, pa po jednu kašičicu nara ili po jednu malinu a onda ponovo čokoladu.
- Stavite u zamrzivač, oko 15 minuta, dok se ne stvrdne. Dobijene bombone čuvajte u frižideru.