Banana hleb od samo 5 sastojka koji ćete napraviti brzo i lako! Odličan za doručak, užinu ili kao dezert.
Ovaj zdrav hleb je bez belog brašna, šećera i bez glutena pa ga možete jesti do mile volje 🙂
Banane bi trebalo da budu što zrelije, zbog mekoće i slatkoće.
PRIJATNO!
Sastojci
- 3 zrele banane
- 2 šolje (od 250 ml) ovsenog brašna
- 1 kašika sode bikarbone
- 2 jaja
- 2 kašike meda
Način pripreme
-
Ugrejte rernu na 180C. Obložite pleh papirom za pečenje ili ga podmažite.
-
U jednoj posudi izgnječite banane, a u drugoj umutite jaja viljuškom.
-
Dodajte jaja u posudu sa bananama i promešajte.
-
Dodajte med, brašno i sodu bikarbonu i sve dobro promešajte varjačom.
-
Pecite 30 minuta, ili dok hleb ne postane zlatno'braon na vrhu, i kada ubacite čačkalicu u njega, ona ne izađe suva.
-
Ostavite u plehu 15 minuta, da se prohladi, pa izvadite na dasku ili tacnu, isecite i služite.