Zdrav i ukusan keks koji možete jesti kao dezert ili uzinu, uz kafu ili čaj. Idealan je za put ili da ga ponesete na posao ili u školu.
PRIJATNO!
Sastojci
- 120 gr brašna
- 125 ml putera, ohlađenog, iseckanog na kockice
- 50 gr braon šećera
- 1/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice rendanog đumbira
- 1/2 kašičice cimeta
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 180 C. Postavite pleh papirom za pečenje ili ga lagano podmažite.
- Pomešajte suve sastojke u jednoj posudi.
- U blender (multi-praktik) stavite kocke putera pa sipajte odozgo pomešane suve sastojke i uključite na manju brzinu, dok ne dobijete kompaktnu, testastu masu.
- Izvadite testo iz blendera i umesite ga na čistoj podlozi (većoj dasci ili tanjiru) pa formirajte krug, oko 20 cm prečnika i pola cm debljine. Nožem zasecite testo tako da ga podelite na trouglove. Viljuškom napravite rupice i savijte ivice ukoliko želite. Ohladite testo u frižideru oko 20 minuta.
- Prebacite krug na pleh i pecite oko 20 minuta, dok ne postane zlatno-braon. Izvadite i isecite nožem na trouglove, po linijama, koje ste prethodno napravili, dok je kolač još topao. Ostavite kolačiće da se ohlade skroz pre nego što ih poslužite.