Samo 5 sastojaka, plus začini! Jako jednostavno se pravi a nećete moći da poverujete koliko je ukusna. Brzo i jednostavno se priprema pa ćete imati zdrav i preukusan ručak ili večeru za malo više od pola sata!
Za posnu varijantu, koristite posni kačkavalj. Možete koristiti bilo koju belu ribu uz ovaj recept.
PRIJATNO!
Sastojci
- 3 filea oslića
- 2 veze mladog luka
- 150 gr kačkavalja (posni ili običan)
- 280 gr baby spanaća
- 4 kore za pitu
- ZAČINI: biber i ulje
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 200 C. Filete zamrznutog oslića prelijte ključalom vodom i ostavite sa strane.(Ukoliko koristite svežu ribu, ovaj korak preskočite.)
- Luk sitno iseckajte i propržite na malo ulja 2 do 3 minuta.
- Dodajte spanać pa mešajte dok spanać ne omekša (oko 5 minuta). Dodajte 80 ml vode (oko trećine šolje od 250 ml).
- Narendajte preko spanaća skoro sav kačkavalj. (Ostavite malo za posipanje, na kraju.)
- Sklonite sa ringle i prekrijte jednom po jednom korom.
- Narendajte preostali kaškavaj i pospite jednom kašičicom ulja. Pecite 30 minuta na 200 C ili malo duže, u zavisnosti od Vaše rerne.
Beleške
Za ovaj recept potreban vam je tiganj koji može da ide u rernu (sa vatrostalnom drškom). Ukoliko nemate ovakav tiganj, nakon sto propržite luk i spanać i dodate u spanać vodu, prebaicte sve u manji pleh, pa dodajte kačkavalj i kore preko.