Zdrava i ukusna čorba bez mesa, koju ćete pripremiti brzo i jednostavno.
Sočivo je izuzetno zdravo i obiluje mineralima i vitaminima (gvože, magnezijum, fosfor,mangan, cink i kalijum) kao i biljnim proteinima.
Ova posna ukusna čorba je dobar izbor i za sve one koji su na veganskoj ishrani, kao i za one na Hrono ishrani.
PRIJATNO!
Sastojci
- 1 1/2 šolje (od 250 ml) crvenog sočiva (ili smeđeg)
- 3-4 srednje šargarepe iseckane na velike komade
- 1 veliki luk iseckan
- 2-3 češnja belog luka sitno seckana
- 1 limun: 1 polovina za sok, 2 polovina isečena za ukrašavanje
- ZAČINI:
- 1 kašičica soli (ili po ukusu)
- 1/4 kašičice crnog bibera
- 1 kašičica mlevene kurkume
- 1 kašičica mlevenog kumina
Način pripreme
- U velikom loncu izdinstajte, sa malo ulja, luk, beli luk i šargarepu 3-4 minuta, dok ne omekšaju i ne postanu blago zlatni.
- Sipajte 5 šolja vode i dodajte sočivo, kurkumu, kumin, sok od pola limuna, so i biber.
- Kada provri poklopite i smanjite temperaturu na 2. Kuvajte 20-25 minuta, ili dok sočivo ne omekša i dok se supa ne zgusne.
- Kada je supa spremna, probajte je i prilagodite začine, ako je potrebno.
- Poslužite vruće, ukrašeno sveže seckanim peršunom i kriškom limuna.