Lagan, zdrav i posan ručak (ili večera) koji ćete brzo pripremiti. Umesto bakalara možete koristiti filete oslića a umesto limuna limetu. Ovako pripremljenu ribu, možete poslužiti uz integralni ili beli pirinač ili uz krompir, pripremljen na vaš omiljeni način. Za dijetalnu verziju, poslužite ribu uz zelenu salatu sa rukolom i čeri paradajzom.
Ovo je odličan izbor za Hrono ručak, za sve koji prate Hrono ishranu. Takođe, ovaj ručak će obradovati i one koje su na ishrani bez glutena.
PRIJATNO!
Sastojci
- 4 filea bakalara
- 3 kašike putera
- 2 kašike sitno iseckanog svežeg korijandera
- 1 limun
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 180 C.
- Filete lagano premažite uljem i posolite i pobiberite po ukusu pa ih umotajte u alu-foliju i položite na pleh ili u vatrostalnu posudu.
- Pecite ih 20 minuta.
- Puter istopite na tihoj vatri. Sklonite sa vatre i dodajte sitno iseckan korijander, jednu kašiku limunovog soka i jednu kašičicu rendane limunove kore.
- Ispečene filete premestite na tanjir i prelijte ih dobijenim prelivom.