SLATKE i ZDRAVE štanglice, sa organskim kokos listićima i neslanim bademom, zasladjene zdravim, organskim javorovim sirupom, su idealna poslastica za sve one koji žele da se hrane zdravo i da uživaju u slatkišima.
Ove hrskave štanglice su pogodan slatiš za vegane, one koji poste kao i za sve na ishrani bez glutena.
PRIJATNO!
Sastojci
- 150 gr neslanih badema
- 100 gr nezaslađenih kokos listića
- 60 ml javorovog sirupa
- ¼ kašičica soli (po želji)
Način pripreme
- Zagrejte rernu na 160 C. Obložite kvadratni pleh (stranice oko 20 cm) papirom za pečenje. Ostavite po strani.
- Sipajte bademe, listiće kokosa i so (ako je koristite) u veliku posudu i promešajte. Prelijte ovu smešu javorovim sirupom. Mešajte dok se sve dobro ne sjedini.
- Ovu smešu sipajte u pripremljeni pleh za pečenje. Pomoću gumene lopatice ili varjače pritisnite mešavinu i uglačajte je u čvrsto nabijeni, ujednačeni sloj. Pecite 25-35 minuta (u zavisnosti od rerne). Štanglice se moraju temeljno ispeći, jer se inače neće držati zajedno kada se ohlade.
- Ostavite u plehu da se ohladi 1 sat (ili dok se potpuno ne ohladi). Stisnite suprotne krajeve obloge od papira za pečenje, i podignite iz pleha. Lagano skinite papir sa dna. Isecite na 12 traka (6 redova po 2 kolone).