ZDRAV i JAKO UKUSAN sladoled od čokolade, koji se BRZO i LAKO pravi. Ovaj ukusan sladoled ćete napraviti za samo 10 minuta, potpuno je zdrav i pogodan za one koji poste, vegane kao i one na ishrani bez glutena.
Za ovaj sladoled biće Vam potreban kokos krem. Moja preporuka je Royal Thai Cocos Crème (možete ga nabaviti u MAXI prodavnicama).
PRIJATNO!
Sastojci
- 2 konzerve od 400 ml kokosovog krema (ohlađenog preko noći u frižideru)
- 60 g kakao praha u prahu
- 400 gr urmi bez koštica (ako nisu lepljive i vlažne, potopite ih u toplu vodu 10 minuta, a zatim ih ocedite)
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 120 ml nezaslađenog bademovog mleka
- Opcioni dodaci: 2 kašike hladne instant kafe ili 1/2 kašičice cimeta
Način pripreme
- Stavite veliku posudu za mešanje u frižider da se ohladi (oko 15 minuta).
- U međuvremenu, u blender ubacite urme bez koštica i obrađujte dok ih ne usitnite. Zatim dodajte po malo vruće vode dok ne formira gusta pasta. Ostavite po strani.
- Bez naginjanja limenki, izvadite kokosovu kremu iz limenki, ostavljajući bistru tečnost za neku drugu namenu. Ubacite kremu u ohlađenu posudu za mešanje.
- Mikserom umutite kokosov krem dok ne postane gladak. Zatim dodajte kakao u prahu, vanila ekstrakt, bademovo mleko i pastu od urmi (ukoliko želite, možete dodati i cimet ili kafu) Mutite mikserom dok se masa potpuno ne sjedini.
- Prebacite u posudu za zamrzavanje obloženu papirom za pečenje i prekrijte plastičnom folijom, a zatim I aluminijumskom folijom, da se bolje zamrzne.
- Za kremastiji sladoled, izvadite nakon 3 sata. Zamrznite preko noći za čvršći sladoled.
- Pre serviranja ostavite sladoled da malo odstoji napolju i koristite kašiku za sladoled, zagrejanu pod vrućom vodom za bolje posluživanje.
- Sladoled možete čuvati u zamrzivaču do jedne nedelje.
1 komentar
Em cokoladno, em veganski. Fantasticno