Izuzetno zdrav i ukusan dezert, koji možete jesti bez griže savesti. Lako se priprema, malo duže se peče ali vredi truda. 🙂
Ovo je idealan hrono dezert, pa će obradovati sve one koji su na Hrono ishrani, kao i sve koji su na ishrani bez glutena.
PRIJATNO!
Sastojci
- 4 zrele banane
- 12 urmi
- kašičica cimeta
- pola šolje (od 250ml) vode
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 120 C. Isecite banane po dužini, na 3 ili 4 trake svaku, u zavisnosti od debljine banane.
- Poređajte sve trake na 2 pleha, obložena papirom za pečenje. Pecite oko 1 sat.
- Izvadite iz rerne i pustite da se ohlade 15 do 20 minuta.
- Lagano, prstima ili nožem, odvojte trake banane od papira i okrenite ih.
- Urme i pola čaše vode stavite u blender (multi-praktik) i uključite dok ne dobijete kompaktnu masu.
- Namažite svaku traku banane otprilike jednom kašikom paste od urmi. Pospite cimetom i urolajte u rolnicu.
- Ponovite postupak sa svim tračicama.
- Poređajte sve rolnice na pleh i vratite u rernu jos 1.5-2 sata na 120 C.
- Izvadite iz rerne i dozvolite da se ohladi. Jedite odmah ili ostavite u frižideru kako bi se dodatno stvrdnule.