Zdrav, ukusan i posan ručak (ili večera) koji ćete brzo pripremiti. Za ovaj recept možete koristiti filete bakalara, oslića ili druge bele ribe. Ovu ukusnu ribu, zapečenu u rerni, možete poslužiti uz integralni ili beli pirinač, testaninu ili krompir, pripremljen na vaš omiljeni način.
Ovo je odličan izbor za posni ili Hrono ručak kao i za sve koji prate vegansku ishranu. Takođe, ovaj ručak će obradovati i one koje su na ishrani bez glutena.
PRIJATNO!
Sastojci
- 4 filea bakalara, oslića ili druge bele ribe
- 400 gr paradajza iz tegle sa sosom (ili 2 veća sveža paradjza i 150 ml paradajz soka)
- 2 kašike limunovog soka
- pola šolje (od 250 ml) iscekanog lišća bosiljka
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 200 C. Premažite tanko uljem dno posude za pečenje.
-
Filete ribe postavite tako da kožica, ukoliko je ima, bude dole.
-
Paradajz iz isecite na manje komade pa poređajte pored ribe. Dodajte sos iz konzerve.
-
Listove bosiljka isecite i pospite polovinu preko ribe i paradjza. Iscedite limun pa poprskajte sve njime. Posolite i pobiberite po ukusu.
-
Pecite, nepoklopljeno oko 15 minuta.
-
Pospite preostalim iseckanim listovima bosiljka i služite.