Sočan i mekan biftek koji će vam se topiti u ustima i zasigurno impresionirate vaše goste i ukućane. Možete ga pripremiti na roštilju ili na tiganju (u tom slučaju vam preporučujemo tiganj za grilovanje kao Delimano tiganj ili neki sličan).
Ovako pripremljen biftek je najbolje služiti uz mešavinu zelenih salata, ukoliko ste na bezglutenskoj ishrani ali može se jesti i sa pirinčem ili krompirom, po želji.
PRIJATNO!
Sastojci
- 150 ml balsamiko sirćeta
- 50gr suvih smokvi (3 do 4 smokve)
- 4 velika bifteka, deblja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
Način pripreme
- Ubacite balsamiko sirće i suve smokve u blender dok ne dobijete ujednačenu smesu.
- Stavite bifteke u plitak sud ili u veliku kesu za zamrzivač i prelijte ih napravljenom smesom. Ostavite ih da odstoje 2 sata u frižideru.
- Izvadite bifteke iz marinade i pecite na roštilju 5 do 7 minuta sa svake strane ili na tiganju na srednjoj temperaturi.
- Stavite bifteke na tanjire za posluživanje i pospite ih solju i biberom, po želji.