Zdrava i nezaobilazna paradjz čorba, koju ćete veoma lako i brzo napraviti, za samo dvadesetak minuta. Od začina su vam potrebni samo so i biber ali možete slobodno koristiti i druge začine po ukusu.
Ova posna čorba je idealna za sve koji su na Hrono ishrani kao i za one koji su na režimu bez glutena.
PRIJATNO!
Sastojci
- 400 gr svežeg paradajza ili paradajza iz konzerve
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Način pripreme
- Isecite glavicu luka, pa je propržite na maslinovom ulju, u šerpi u kojoj ćete pripremati čorbu.
- Paradjz iseckajte na kockice pa ga dodajte u šerpu. Dospite jednu šolju (od 250ml) vode.
- Ostavite na tihoj vatri dok se paradjz ne skuva, povremeno mešajući, oko 20 minuta.
- Prebacite u blender (multi-praktik) ili sokovnik i uključite dok čorba ne postane kompaktna.
- Služite toplo.