Veoma ukusna i brza pita sa višnjama od samo 5 sastojaka, koju možete napraviti sa zaledjenim ili svećim višnjama i kupovnim ili domaćim lisnatim testom.
Ukoliko želite sami da napravite lisnato testo od samo 4 sastojka, recept možete pogledati ovde.
PRIJATNO!
Sastojci
- 1 paket lisnatog testa, otopljenog
- 3 kašike gustina
- 1 jaje
- 1 kašika vode
- 1 pakovanje zaledjenih ili svežih višanja od 300gr
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 200 C. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje.
- Visnje pustite da se otope, ocedite ih (ne previše), prebacite u dublju posudu, dodajte tri kasike gustina i promešajte.
- Umutite jedno jaje sa kašikom vode i odložite sa strane.
- Izvadite jedno lisnato testo, (ukoliko koristite kupovno) i istanjite ga malo oklagijom, prebacite na pleh i pospite višnjama. Drugi deo testa, takodje malo istanjite i prekrijte višnje, viljuškom spojte krajeve testa da zatvorite pitu. Premažite miksom jajeta i vode i zasecite po vrhu na par mesta.
- Pecite 30 minuta ili dok vrh ne porumeni. Ohladite na radnoj površini oko 15 minuta. Ukoliko želite pospite šečerom u prahu.