Čuvene italijanske pancerote, koje možete lako pripremiti bez kvasca. Po želji ih možete ispržiti ili ispeći u rerni. Možete ih služiti za doručak ili večeru, podjedanko im se raduju i deca i odrasli.
Ovaj recept je sa šunkom i sirom a vi i jedno i drugo možete odabrati po svom ukusu. Pancerote su ukusne i sa kačkavaljem i sa mocarelom ili čak feta sirom a šunka se može zameniti pršutom ili pečenicom. Takodje, možete dodati i malo začina po ukusu.
PRIJATNO!
Sastojci
- 2 šolje brašna
- 1 šolja jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 1 kasičiča soli i pola kašiče šećera
- Fil: 200g šunke, 100g sira, 2 kašike paradajz sosa
Način pripreme
- Pomešajte sve sastojke, osim šunke i sira i umesite testo.
- Napravite 6 loptica i ostavite ih da odstoje oko 20 min. Za to vreme iseckajte šunku i izrendajte sir.
- Oklagijom izravnjajte svaku lopticu, na jednu polovinu sipajte mešavinu šunke i sira, preklopite i krajeve utisnite viljuškom.
- Ukoliko želite da ih ispržite na ulju: U većem tiganju, zagrejte dobro ulje i pržite pancetote dok ne porumene. Stavite ih na ubrus, kada ih izvadite iz tiganja, da se malo procede od ulja. Služite ih dok su tople.
- Ukoliko želite da ih ispečete: ostavite loptice da odstoje 30 minuta pre nego što ih izravnjate i filujete, yagrejte rernu na 200 C, premažite ih pancerote odozgo jednim umućenim jajetom i pecite ih oko 20 minuta tj. dok ne porumene.
2 komentara
Fenomenalan recept. Previše lako i ukusno. Testo je super, mekano. Oduševljena sam
Hvala Vam! Drago mi je da Vam se recepti dopadaju 🙂