Ukusan i sočan kolač koji ćete veoma lako i brzo napraviti. Najbolje je koristiti sveže borovnice, ali ukoliko vam nisu pri ruci, možete koristiti i prethodno zamrznute ili, umesto njih možete koristiti višnje, koje su takodje odličan izbor za ovaj kolač.
PRIJATNO!
Sastojci
- 1 šolja brašna (belog ili integralnog)
- 1 šolja šećera ili stevie
- 1 šolja mleka
- 125 gr putera
- 2 šolje borovnica
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 180 C. Vatrostalnu posudu (prečnika oko 25cm) premažite uljem i ostavite sa strane.
- Puter istopite i sipajte u činiju, dodajte brašno šećer i mleko pa promešajte dok nema velikih grudvi. Sipajte u vatrostalni sud.
- Borovnice pospite po vrhu.
- Pecite od 40 do 45 minuta ili dok ivice ne postanu braon. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi 10 minuta.
- Servirajte toplo ili hladno.