Ukoliko ne volite da čekate da testo naraste, ovo je pravi recept za vas. Dobićete ukusno, hrskavo testo, za čiju pripremu vam je potrebno samo 15 minuta.
Nadev za picu napravite po svom ukusu, prvo stavite pelat, pa sastojke koje želite (šunku, pršutu, pečurke, papriku, paradajz itd.) i na kraju rendani sir, rukolu i masline.
PRIJATNO!
Sastojci
- 2 1/2 šolje brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 šolja tople vode (oko 45C)
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 220 C. U posudu za mešanje, srednje veličine sipajte toplu vodu, šećer i suvi kvasac. promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta.
- Dodajte brašno, so i ulje. Mutite varjačom dok se sastojci ne sjedine. Ostavite da odstoji 5 minuta.
- Izručite testo na površinu posutu brašnom i oklagijom ili rukama, tapkajući, formirajte željeni oblik. Prebacite testo na podmazan (ili obložen papirom za pečenje) pleh.
- Stavite sastojke po želji i pecite od 15 do 20 minuta, u zavisnosti od rerne. Ostavite da se pica ohladi 5 minuta pre nego što je poslužite.