Izuzetno zdrav dezert, čia puding koji ćete brzo pripremiti i možete poslužiti uz voće po izboru. Možete staviti i džem na vrh, seckane bademe, lešnike ili mleveni kokos. Najbolje je koristiti kokosovo mleko ali veoma lepo ide i uz bademovo ili ovseno. Možete ga napraviti u skalenim teglicama, čašama ili činijama, ali vam preporučujemo da koristite providne zbog interesantnog izgleda.
Ovako pripremljen puding je odličan Hrono dezert ili dezert za one koji prate bezglutensku ishranu.
PRIJATNO!
Sastojci
- 400 ml kokosovog, bademovog ili ovsenog mleka
- 4 kašike čia semenki
- 1 kašika meda
Način pripreme
- Mleko pomešajte sa medom, dok se med ne rastopi.
- Dodajte čia semenke i promešajte. Sipajte u dve teglice, činije ili čaše.
- Ostavite preko noći u frižideru da čia semenke nabubre.
- Poslužite sa voćem na vrhu.