HRSKAV i ZDRAV čips, koji se peče u rerni i pravi brzo i lako! Možete kombinovati cveklu i repu ili praviti čips samo od jedne od njih. Što se začina tiče, pustite mašti na volju 😉
PRIJATNO!
Sastojci
- 1 cvekla i 1 bela repa (ili 2 cvekle ili 2 repe)
- 1/2 kašike ulja od košpica grožđa
- Morska so po ukusu
- Začini i začinsko bilje po vašem izboru (kajen paprika, kari itd)
Način pripreme
- Zagrejte rernu na 160 C.
- Operite cveklu (i repu) i isecite na tanke kriške.
- Korišćenjem papirnih ubrusa tapkajte isečene kolutove da biste izbacili vodu. Ovo je važno da bi čips bio hrskav.
- Stavite kolutove u činiju i dodajte ulje i so i promešajte.
- Poređajte čips na pleh, prekriven papirom za pečenje.
- Pecite čips 20 do 30 minuta ili dok ne izgleda lepo i hrskavo.
- Kad se ohladi, dodajte svoje omiljene začine (kajen papriku za pikantniji čips, kari ili šta god drugo želite, prema vašem ukusu).