Ukoliko ste ljubitelj čuvenog čizkejka (Cheesecake) odnosno kolača sa sirom, ovaj recept je pravi izbor za vas. Mekane i jako ukusne iznutra a krckave i čokoladne spolje, ove kuglice će vas osvojiti na prvi zalogaj. Lako i brzo se pripremaju, potrebno je samo da ih spremate, otprilike dva sata pre nego čto želite da ih poslužite, zbog vremena koje provedu u zamrzivaču, tokom pripreme.
PRIJATNO!
Sastojci
- 450 gr krem sira (Philadelphia)
- 250 gr putera od kikirikija
- 200 gr čokolade za kuvanje
- izmrvljeni kikiriki (nije obavezno)
Način pripreme
- Krem sir i puter od kikirikija stavite u veću posudu i umutite mikserom
- Koristeći okruglu kašiku za sladoled, vadite kuglice i stavite na pleh obložen papirom za pećenje. Stavite u zamrzivač oko sat vremena (dok ne postanu čvrste).
- Istopite čokoladu na pari.
- Izvadite kuglice pa ih viljuškom potapajte u čokoladu i vraćajte na pleh. Ukoliko želite, pospite ih izmrvljenih kikirikjem ali odmah, pre nego što očvrsnu. Čuvajte u frižideru, do posluženja.