Čuveni čizkejk (kolač sa sirom) od bundeve, idealan za vas, ukoliko želite brz i ukusan dezert ili za vaše goste. Jednostavno se priprema i ukoliko plazma keks zamenite nekim drugim, integralnim mlevenim keksom, dobićete savršen zdrav dezert.
Umesto sveže bundeve, možete koristiti i smrznutu bundevu, kao npr. Smrznuta rendana muskatna bundeva iz Maxi-ja, koja se odlično pokazala pri pripremi ovog kolača.
PRIJATNO!
Sastojci
- 1 slatka pavlaka
- 425 gr bundeve
- 225 gr krem sira (Philadelphia ili neki drugi)
- 300 gr Plazma keksa
- 180 gr putera
- opciono: šećer u prahu ili stevia
Način pripreme
- Bundevu očistite, oljuštite koru, isecite na kocke i skuvajte dok ne postane mekana. Napravite pire i prohladite ga.
- Istopite puter na tihoj vatri, pa ga prespite u posudu za mućenje i dodajte mleveni keks. Umutite mikserom ili rukom, dok ne dobijete kompaktnu masu. Dobijenu smesu prstima utisnite u okrugli kalup (prečnika 24 cm).
- Slatku pavlaku umutite mikserom dok ne postane čvrsta. (Ukoliko želite slađi kolač, dodajte šećer u prahu, po želji.)
- Dodajte pire od bundeve i krem sir pa sve dobro promešajte rukom.
- Dobijenu smesu sipajte preko kore u kalupu i ostavite da odstoji u frižideru 2 sata.