Kremasta, čokoladna lazanja torta koja se jednostavno i brzo priprema. Možete koristiti kakao keks (Zlatni Pek kakao keks) ali i bilo koji drugi tanji keks.
Za ovaj recept je potrebno da istopite čokoladu na pari, pa ovde možete pogledati Kako pravilno istopiti čokoladu.
PRIJATNO!
Sastojci
- 450 gr mascarpone sira
- 1 kutija kakao keksa (Zlatni pek kakao keks)
- 200 gr čokolade
- 1 slatka pavlaka
- 100 gr šećera
- 1 kašičica vanila ekstrakta
Način pripreme
-
Istopite 180 gr čokolade na pari. Ostavite sa strane da se prohladi 2 do 3 minuta.
-
Mascarpone sir, šećer i vanila ekstrakt sipajte u posudu za mešanje, srednje veličine pa dodajte istopljenu čokoladu. Promešajte varjačom.
-
U drugoj posudi umutite slatku pavlaku pa polovinu, lagano umešajte u čokoladnu mešavinu.
-
Poređajte keks na dno vatrostalne posude ili pleha (oko 20x20 cm ili pravougaonu srednje veličine). Sipajte pola čokoladne mešavine preko keksa i rasporedite ravnomernoa zatim sipajte polovinu preostale umužene slatke pavlake.
-
Poređajte još jedan red keksa, preostalu čokoladnu mešavinu pa preostalu slatku pavlaku.
- 20 gr čokolade izrendajte preko slatke pavlake, da ukrasite tortu.
- Ostavite u frižideru 6 do 8 sati ili preko noći, da se lepo stegne.