Veoma laka za pravljenje, ukusna i sočna, čokoladna pomorandža torta koju ćete voleti. Kombinacija čokolade i pomorandže je uvek dobitna kombinacija. Ukoliko koristite crnu čokoladu i steviu rezultat će biti potpuno zdrava čokoladna torta.
Bademovo brašno možete pronaći u prodavnicama zdrave hrane ili ga možete napraviti sami, ukoliko dobro sameljete neslane blanširane bademe.
Za preliv ove torte koristi se topljena čokolada, mlečna ili tamna. Možete ovde pogledati Kako da pravilno istopite čokoladu na pari.
PRIJATNO!
Sastojci
- 5 jaja
- 1 šolja šećera ili stevie
- 2 šolje bademovog brašna
- 1 pomorandža (za kašiku rendane pomorandžine kore i 2 kašike soka)
- 200 gr čokolade, crne ili mlečne
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 180 C i pripremite okrugli pleh za pečenje (obložite ga papirom ili premažite uljem).
- Razdvojte belanca i žumanca u dve posude.
- Umutite belanca dok ne formiraju mekane vrhove (oko 3 minuta mikserom).
- Žumanca umutite sa šećerom ili steviom. Dodajte bademovo brašno, rendanu pomorandžinu koru i dve kašike soka od pomorandže i mutite dok se sastojci ne sjedine.
- Kašikom polako dodajte trećinu belanaca otprilike, i lagano umešajte pa zatim drugu a onda i treću trećinu.
- Sipajte u kalup i pecite oko 30 minuta, ili dok čačkalica ne izađe suva, tj, dok na njoj nema delića smese. Izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi pre nego što izvadite tortu iz kalupa.
- Istopite čokoladu na pari. Prelijte tortu čokoladom i ostavite da se ohladi.