Ukoliko volite pomešane ukuse, ovi slatko-slani zalogaji će vas osvojiti zauvek, kada ih jednom budete probali. Čokolada i karamel sos u kombinaciji sa perecama i dodatnom solju, će vam istovremeo terati vodu na usta i zadovoljiti potrebu za slatkim. Savršeni za rodjendane, iznenadne goste, decu i odrasle, ovi ukusni zalogaji će brzo dospeti na listu vaših omiljenih.
Za pripremu možete koristiti kupovni karamel sos. Dobar izbor bi bio Desertni preliv karamela koji možete pronaći u Maxi prodavnicama.
Ukoliko želite sami da napravite karamel sos, pogledajte naš recept za Domaći karamel sos.
PRIJATNO!
Sastojci
- 350 gr čokolade za kuvanje
- 220 gr slanih pereca
- 300 gr karamel sosa, kupovnog ili domaćeg
- krupna morska so za posipanje
Način pripreme
-
Papir za pečenje stavite na veliki pleh.
- Istopite prvo 250 gr čokolade na pari (ili u mikro-talasnoj rerni) pa je sipajte na papir i ravnomerno rasporedite spatulom ili kašikom.
- Odmah potom poređajte perece po čokoladi (u redu je ako se preklapaju) i nežno ih utisnite u čokoladu.
- Karamel preliv, ukoliko je kupovni, zagrejte u šerpi (ili u mikro-talasnoj rerni) na srednjoj temperaturi i prelijte ga preko pereca. Ukoliko je domaći, napravite ga neposredno pre korišćenja ili ukoliko ga čuvate u frižideru, ugrejte ga tako što ćete teglicu sa sosom staviti u vruću vodu.
- Istopite na pari (ili u mikro-talasnoj rerni) preostalih 100 gr, pa prelijte preko. Pospite krupnom morskom solju.
- Ostavite u frižideru dok se ne stvrdne (oko sat vremena) pa isecite na kvadrate ili izlomite rukama.