Ukusna čorba koju ćete pripremiti veoma brzo i lako. Možete je poslužiti kao predjelo ili kao obrok.
Odlišan je izbor je za one koji su na Hrono ishrani jer ova ukusna čorba je idealan Hrono ručak.
PRIJATNO!
Sastojci
- 500 gr mlevenog junećeg mesa
- 1 šolja (od 250 ml) pirinča
- 1 srednja glavica crnog luka
- 2 paradajza (sveža ili iz konzerve)
- 450 ml paradajz sosa
- 1 crvena i 1 zelena paprika
- začini: kašičica bosiljka, so i biber po ukusu.
Način pripreme
-
Isecite sitno crni luk pa ga izdinstajte u većoj šerpi, na srednjoj vatri. Dodajte mleveno meso i izdinstajte i njega, dok ne postane braon.
-
Dodajte iseckan paradajz, papriku, pirinač, paradajz sos, 3 šolje vode i začine.
- Dobro promešajte i kuvajte na srednjoj temperaturi oko 45 minuta, povremeno mešajući.