Fantastične ćufte od tikvica koje ćete pripremiti lako i brzo. Zdrave i toliko ukusne da ćete im se često rado vraćati.
Možete ih praviti za ručak ili večeru, pošto su lagane i lako se vare. Uz njih možete poslužiti vaš omiljeni paradajz sos ili pavlaku, ili, moju omiljenu mešavinu od pavlake i rena (3 kašike pavlake, 1 kašičica rena), probajte, nećete se pokajati 🙂
Kada izrendate tikvice, važno je da ih ostavite da odstoje na papirnom ubrusu, kako bi se dobro iscedile, pre nego što ih stavite u posudu za mešanje.
Ovaj ručak je bez glutena pa će mu se obradovati svi oni koji su na bezglutenskoj ishrani.
PRIJATNO!
Sastojci
- 2 srednje tikvice izrendane i isceđene
- 110 gr ovsenog brašna
- 100 gr rendanog čedar sira
- 50 gr rendanog parmezana
- 1 jaje
- 3 kašike seckanog vlašca (ili pera mladog luka)
- 2 kašike seckane mirođije
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica soli
Način pripreme
-
Zagrejte rernu na 200 C i obložite pleh papirom za pečenje.
-
U veliku posudu dodajte sve sastojke i mešajte dok se dobro ne sjedine.
-
Uzmite kašiku smeše i smotajte je u malu kuglu, tapkajte da je malo spljoštite i stavite je na pleh.
-
Ponovite sa preostalom smešom (trebalo bi da dobijete oko 16 ćufti).
-
Pecite u zagrejanoj rerni 20-25 minuta, dok ćufte ne porumene i ne postanu hrskave.
-
Poslužite uz svoj omiljeni sos i uživajte!