Ukusan i zdrav posni ručak ili večera, koju možete brzo pripremiti. Umesto oslića možete koristiti bilo koju belu ribu a umesto divljeg, intergralni ili crni pirinač.
Ovo je idealan Hrono ručak ali i odličan izbor za ručak bez glutena.
PRIJATNO!
Sastojci
- 4 filea oslića
- 1 šolja paradajz sosa
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 šolja divljeg pirinča
- so i biber po želji
Način pripreme
-
Uključite rernu da se greje na 200C. Pirinač stavite sa dve šolje vode da se kuva.
- Filee premažite uljem sa obe strane, posolite i pobiberite po ukusu.
-
Uzmite veći vatrostalni tiganj i u njega sipajte paradajz sos da provri a onda ga sklonite sa vatre. Ubacite filete ribe i prekrijte ih paradajz sosom. Prebacite tiganj u rernu i ostavite oko 10 minuta ili dok se riba ne ispeče.
- Kada se pirinač skuva, stavite ga na tanjir i preko njega stavite po dva filea sa sosom, po porciji.