Banana hleb sa dodatim jabukama, prava poslastica koju ćete lako i brzo napraviti. Odličan je kao dezert ili za doručak sa puterom i džemom. Ukoliko vam ostane za kasnije, možete ga tostirati.
PRIJATNO!
Sastojci
- 3 šolje (od 250 ml) brašna
- 3 kašike sode bikarbone
- 3 zrele banane
- 2 jaja
- 3 bebi kašice od jabuke ili pire od 4 jabuke
Način pripreme
-
Ugrejte rernu na 180C. Obložite pleh, za pečenje hleba, (11cm x 21cm) papirom za pečenje.
-
U jednoj posudi izgnječite banane, a u drugoj umutite jaja viljuškom.
-
Ukoliko nemate kašice za bebe od jabuka, operite 4 jabuke i ispecite ih u rerni na 150 C, 30 min . Oljuštite koru, uklonite sredinu i ostatak ugnječite viljuškom dok ne dobijete pire.
-
Brašno i sodu bikarbonu sipajte u veliku posudu, promešajte pa napravite rupu u sredini, dodajte banane, jaja i pire od jabuka. Dobro promešajte i kašikom prebacite u pleh. Poravnjajte.
-
Pecite 50 minuta, ili dok hleb ne postane zlatno'braon na vrhu, i kada ubacite čačkalicu u njega, ona ne izađe suva. Ostavite u plehu 5 minuta pa izvadite na dasku ili tacnu postavljenu papirom, da se ohladi.