Pečena jaja u avokadu na priprodno formiranom tanjiru od belanaca zajedno čine veoma zdrav i izuzetno ukusan obrok koji ćete rado praviti za sebe ili vašu decu. Sa kombinacijom jaja i avokada nikada ne možete pogrešiti. Ovako pripremljena jaja možete servirati za doručak, ukoliko ste na Hrono ishrani ili ukoliko ste na ishrani bez glutena možete ih poslužiti kao predjelo ili za večeru.
PRIJATNO!
Sastojci
- 1 avokado
- 2 jaja
- 1 kašičica maslinovog ulja
Način pripreme
- Isecite avokado na pola, izvadite kašikom malo više mesa da napravite mesta za jaje. Deo koji ste izvadili možete poslužiti sa strane.
- Odvojte belanca od žumanaca. Belanca stavite u činiju a žumanca u po jednu šolju svako.
- Dodajte so u belanca, po želji i umutite.
- Ugrejte maslinovo ulje na tiganju i stavite polovine avokada, sa isečenom stranom na dole 15-20 sekundi dok malo ne požute.
- Okrenite ih i sipajte u svaki belanca. Ne brinite ako preliju jer će tako formirati lep beli krug oko avokada.
- Poklopite tiganj, smanjite vatru i ostavite tako 5'10 minuta dok se belanca u avokadu ne skuvaju.
- Spustite po žumace na svaku polovinu avokada, poklopite i ostavite 2-3 minuta.
- Premestite na tanjir i ukoliko želite, ukrasite peršunom, mladim lukom ili nanom.