Pečena jaja u portobelo pečurkama za izuzetno ukusan i zdrav doručak, večeru ili predjelo. Brzo se priprema i volećete ga i vi, vaši ukućani i gosti. Ovako pripremljena jaja sa pečurkama možete servirati same, sa pirinčem ili tost hlebom. Ovako punjene pečurke možete jesti za doručak sa Hrono hlebom, ili ih možete jesti same, kao obrok ili predjelo, ukoliko ste na ishrani bez glutena.
PRIJATNO!
Sastojci
- Jaja
- Veće portobelo pečurke
- Tanko sečena pršuta
- Maslinovo ulje
- So i biber po ukusu
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 180 C, pripremite pleh sa papirom za pečenje i ostavite ga sa strane.
- Operite i očistite pečurke iznutra kašikom kako biste napravili dovoljno mesta za jaja.
- Premažite donji deo pečuraka maslinovim uljem, kako se ne bi lepile za papir.
- Stavite po jednu tanko sečenu pršutu na dno pečurke.
- Slomite jaje i ubacite ga u pečurku.
- Pospite odozgo začinima po ukusu (nemojte soliti previše jer je pršuta slana)
- Lagano ubacite pleh u rernu i pecite od 25 do 30 minuta u zavisnosti od debljine pečuraka i vaše rerne.