Idealan kao dodatak mnogim kolačima, kao preliv za voće ili umak za voćni tanjir, domaći karamel sos je često nezamenljiv. Ovaj recept je izuzetno lak, brzo se priprema i sigurno će vam poslužiti u mnogim prilikama.
PRIJATNO!
Sastojci
- 1 šolja (od 250 ml) braon šećera
- 125 ml slatke pavlake
- 60 gr putera
- malo soli
- 1 kašika vanila ekstrakta (nije obavezno)
Način pripreme
- U šerpu sipajte braon šećer, slatku pavlaku, puter i so i ugrejte na srednjoj temperaturi. Mešajte lagano narednih 5 do 7 minuta, dok mešavina ne postane gušća.
- Dodajte vanila ekstrakt i kuvajte dodatni minut dok se sos još malo ne zgusne.
- Kada se sos malo prohladi, prespite ga u teglicu. Dobijeni karamel sos čuvajte u frižideru.