Piletina i avokado su odlična kombinacija sa izuzetno ukusnom Galbani Mozzarellom ovaj put u praktičnom mini izdanju, pogodnom za salate.
Ova obrok salata je pogodna kako za ručak, tako i za večeru za sve koji vole da se hrane zdravo, uključujući i one koji su na na ishrani bez glutena.
Preliv koji ide uz ovu salatu je klasičan Balsamiko preliv ali možete probati i neki drugi. Pogledajte naše Brze prelive za salate.
PRIJATNO!
Sastojci
- 1 veći file belog pilećeg mesa
- 1 avokado
- 18-20 kom. čeri paradajza
- 1 kesica Galbani Mozzarela Mini
- 1 kesica zelene salate po izboru
Način pripreme
- Piletinu isecite na tanje komade pa je propržite u tiganju, sa malo ulja ili je možete izgrilovati, po želji. Kada se isprži ili ispeče, isecite je na trakice.
- Čeri paradajz operite i isecite na polovine a avokado oljuštite i isecite na dve polovine pa na uzdužne trakice.
- U dva tanjira rasporedite zelenu salatu, dodajte preko piletinu, paradajz, avokado i Galbani Mozzarelu Mini.
- Prelijte balsamiko prelivom (balsamiko sirće, maslinovo ulje i so i biber po ukusu umutite u šoljici) ili drugim prelivom po želji.