Kesadilje (Quesadillas) su jedno od omiljenih jela u Meksiku ali zbog svog bogatog ukusa, postale su planetarno popularne a ta popularnost se prenela i kod nas. Laka priprema i zdravi sastojci čine ovaj obrok odličnim izborom za brz i ukusan vegetarijanski ručak ili večeru. Umesto bebi spanaća možete koristiti rukolu. Takodje, možete dodati sastojke po svom izboru, kao što je tanko sečeni avokado ili proprženi crni luk. Kesadilje su odličan način da budete kreativni!
PRIJATNO!
Sastojci
- 200 gr pečuraka (šampinjona)
- 30 gr bebi spanaća
- 100 gr rendanog topivog sira po izboru
- 1 čen belog luka
- 4 tortilje (integralne ili bele)
Način pripreme
- Pečurke isecite na listove i propržite na ulju, na srednjoj temperaturi, oko 5 minuta dok ne puste vodu, onda pojačajte temperaturu i mešajte dok tečnost ne ispari (oko 5 minuta). Dodajte sitno iseckan čen belog luka i propržite još malo, dok luk ne pobraoni.
- Dve tortilje stavite na radnu površinu, podelite na njih spanać, pečurke i rendani sir. Prekrijte obe tortilje sa dve preostale tortilje.
- Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri. Uzmite jednu napravljenu kesadilju i prebacite je na tiganj. Pecite nekoliko minuta, proveravajući donju tortilju, da ne zagori, dok sir ne počne da se topi. Lagano okrenite kasedilju i pecite još nekoliko minuta dok se sir ne istopi. Sklonite kasedilju sa tiganja i ponovite postupak sa drugom.
- Isecite svaku kasedilju na 6 delova i služite toplo.