Ovaj ZDRAV i UKUSAN vegetarijanski obrok ćete pripremiti brzo i lako. Kinoa je bez glutena, bogata je proteinima i jedna je od retkih biljnih namirnica koja sadrži dovoljne količine svih devet esencijalnih aminokiselina. Ovako pripremjena kinoa je obogaćena i biljnim proteinom iz graška.
Ovaj ukusan obrok možete jesti kao zasebano ili kao dodatak ribi ili mesu u zavisnosti od vaše ishrane.
PRIJATNO!
Sastojci
- 500 ml vode
- 200 gr kinoe
- 200 gr smrznutog graška
- 1 mali luk, iseckan
- 2 kašike seckanih oraha
- So i biber po ukusu i malo maslinovog ulja
Način pripreme
- U velikoj šerpi prokuvajte vodu. Dodajte kinou. Smanjite toplotu, poklopite i kuvajte dok se voda ne upije, 12-15 minuta. Sklonite sa vatre.
- U međuvremenu, u velikom, dubljem tiganju propržite luk na ulju dok ne omekša, 2-3 minuta. Dodajte grašak, poklopite i ostavite na smanjenoj vatri, dok grašak ne omekša. Umešajte kuvanu kinou, so i biber.
- Pospite seckanim orasima, promešajte i služite toplo.