Ove ukusne i zdrave vegetarijanske ćufte se peku u rerni, u obliku korpica. Jednostavne su za pripremu i možete ih poslužiti uz grilovano povrće i testaninu po ukusu. Pasulj možete skuvati sami ili koristiti onaj iz konzerve.
Ove interesantne posne i veganske korpice su pogodne i za one koji prate Hrono ishranu i nisu u restrikciji.
PRIJATNO!
Sastojci
- 1 1/2 šolja (od 250 ml) skuvanog pasulja (belog ili tamnog), može i iz konzerve
- 2 kašike kečapa ili paradajz sosa + dodatni za preliv
- 5 šampinjona
- 1 manja šargarepa
- 3 kašike brašna ili prezli
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice sušene: majčine dušice, i(li) bosiljka i belog luka u prahu (ili sitno seckanog)
Način pripreme
- Ukoliko sami kuvate pasulj: skuvajte 1 šolju pasulja u dve šolje vode sa malo soli.
- Uključite rernu na 180 C da se zagreje. Podmažite lagano kalupe za mafine.
- Stavite sve sastojke (osim dodatnog kečapa ili paradjz sosa za preliv) u secka (multi-praktik) i uključite ga na otprilike 30 sekundi. Masa treba da je kompaktna ali ne potpuno kašasta (pogledajte sliku).
- Dobijenu masu prebacite kašikom u kalupe (dobićete od 6-8 korpica) i utisnite prstima. Pecite na 180 C, 20 minuta pa ostavite da se prohladi 10 minuta pre nego što korpice izvadite iz kalupa. Prelijte kečapom ili paradjz sosom odozgo. Služite toplo.