Za pripremu ovog recepta potrebno vam je manje od 5 minuta a rezultat će vas oduševiti. Krmenadle će biti mekane i sočne i svi će tražiti zalogaj više.
Mešavinu začina za svinjsko pečenje možete zameniti mešavinom začina koje imate kod kuće (so, biber, aleva paprika, beli luk u prahu) po ukusu.
Ovako pripremljene krmenadle možete servirati sa integralnim pirinčem ili pire-krompirom ili uz salatu, ukoliko ste na ishrani bez glutena.
PRIJATNO!
Sastojci
- 8 krmenadli bez kostiju
- Pola solje braon šećera
- 1 kesica Mešavine začina za svinjsko pečenje pomešanog sa pola čaše vode
Način pripreme
- Zagrejte rernu na 220 C. Prekrijte činiju za pečenje alu-folijom ili papirom za pečenje.
- Pomešajte braon šećer i mešavinu začina za svinjsko pečenje sa pola čaše vode. Premažite obe strane krmenadli pripremljenom smesom i poredjajte na pleh. Prekrijte krmenadle preostalom smesom.
- Pecite od 20 do 25 minuta u zavisnosti od vaše rerne.
- Podignite tempraturu na najviše i ostavite tako 1 do 2 minuta, dok se šećer ne karamelizuje. Budite pažljivi da meso ne izgori.
1 komentar
Jednostavan a ukusan recept. Planiram da ih pravim opet.