Ukusne i sočne krmenadle, koje ćete brzo pripremiti. Možete ih poslužiti uz grilovano povrće ili pire krompir a idu odlično i uz pirinač, kada sos prelijete preko njega.
PRIJATNO!
Sastojci
- 4 krmenadle
- 80 ml + 1 kašika, jabukovog sirćeta
- 3 kašike soja sosa
- 3 čena belog luka
- 1-1/2 kašičica gustina
Način pripreme
- U velikom, nelepljivom tiganju, propržite krmenadle, na srednjoj vatri, oko 2 minuta, sa svake strane.
- Beli luk iseckajte sitno. Pomešajte 80 ml jabukovog sirćeta, soja sos i beli luk pa tom smesom prelijte krmenadle.
- Kada provri, smanjite vatru, poklopite i ostavite da se krčka, na srednjoj temperaturi od 7 do 9 minuta.
- Pomešajte jednu kašičicu sirćeta sa jednom i po kašičicom gustina i dodajte u tiganj. Pojačajte vatru i sačekajte da provri. Mešajte dok se sos ne zgusne, 1 minut, otprilike.
- Služite toplo.