Lazanja bez testa, sa tikvicama, podjednako ukusna a zdrava! Možete koristiti mleveno meso po svom izboru, moj izbor je najčešće ćureće.
Ukoliko ste na Hrono ishrani, možete pripremiti ovu lazanju bez sira i biće to idealan Hrono ručak.
PRIJATNO!
Sastojci
- 3 tikvice
- 750 ml paradajz sosa
- 400 gr mlevenog mesa (po izboru)
- 1 manja glavica crnog luka
- 250 gr rendanog mocarela sira
- 50 gr parmezana
- so i biber po ukusu
Način pripreme
- Tikvice oljuštite i isecite uzduž na po 6 traka svaku. Poredjajte ih na veći sud i posolite dobro (kasnije ćete skloniti većinu soli). Ostavite ih da odstoje sat vremena a onda svu tečnost, koja je izašla iz njih, prospite.
- U medjuvremenu istno iseckajte pa propržite luk sa malo ulja, na srednjoj temperaturi, pa dodajte mleveno meso i ostavite da se dinsta oko 15 minuta.
- Tikvice prebrišite ubrusom i poređajte ih na pleh, podmetnut papirom za pečenje, i stavite u rernu 15 minuta na 200 C. Ovaj korak i postupak gde stoje posoljene je važan da vam lazanja ne bi bila vodena.
- Izvadite tikvice iz rerne pa sipajte paradajz sos na dno vatrostalne posude (20 x 20 cm) . Poređajte red tikvica, pa red mesa, sipajte paradajz sos, pa ponovo red tikvica, red mesa, paradjz sosa i na kraju red tikvica pa prelijte preostalim paradajz sosom. Prekrijte rendanom mocarelom i parmezanom. Pecite 40 minuta na 180 C. Ostavite da se prohladi pa isecite i služite.