Osvežavajuć i veoma ukusan ručak ili večera koji se brzo priprema. Zabavan način da u svoj jelovnik uvrstite šparglu, koja je izuzetno zdrava jer detoksifikuje organizam i obiluje vitaminima i mineralima.
Ukoliko dodate organsku slaninu i koristite integralnu testaninu, dobićete izuzetno zdrav obrok za vas, vašu porodicu i goste. Belo vino možete zameniti limunovim sokom ukoliko niste ljubitelj vina.
Takodje, umesto lingvina možete koristiti špagete ili neku drugu testaninu po izboru.
PRIJATNO!
Sastojci
- 1 pakovanje (500gr) lingvini testanine
- 150 gr slanine
- 200 gr špargle, očišćene i presečene na dva dela
- pola šolje suvog belog vina
- pola šolje rendanog parmezana
Način pripreme
Lingvine stavite u ključalu slanu vodu da se skuvaju.
Iseckajte slaninu i propržite je, u većem i dubljem tiganju, na srednjoj vatri a zatim je sklonite na tanjir, sa strane.
Šparglu ubacite u tiganj, u kom ste pržili slaninu i propržite je oko 5 minuta. Izvadite šparglu kod slanine i ostavite sa strane.
Polako dodajte vino u tiganj, varjačom ili spatulom prelazite preko dna tiganja da pokupite sve komadiće koji su preostali, i kuvajte tako vino oko 5 minuta ili dok otprilike polovina ne ispari.
Kada se lingvini skuvaju, iscedite ih dobro a onda ih ubacite u tiganj, dodajte šparglu, slaninu i pola parmezana. Dobro promešajte i poslužite odmah. Preostali parmezan pospite odozgo.
Beleške
Ukoliko vam se učini da je testanina suva, dodajte malo vode u kojoj se kuvala i promešajte.