Savršeno mariniran, sočan i ukusan losos, koji ćete rado praviti. Možete ga služiti sa pirinčem ili uz salatu po vašem izboru.
Ove je idealan posan ručak ali i odličan izbor za ljubitelje Hrono ishrane, kao i za one koji su na ishrani bez glutena.
PRIJATNO!
Sastojci
- 2 veća fileta svežeg lososa
- 1 kašičica rendanog đumbira
- 2 čena belog luka
- 2 pomorandže
- 4 kašike meda
- 4 kašike soja sosa
- 2 mlada luka
- 1 kašika ulja
Način pripreme
- Iscedite sok iz pomorandži, iseckajte sitno beli luk i mladi luk, izrendajte đumbir i sve te sastojke zajedno sa medom , uljem i soja sosom pomešajte u činiji pa prespite u veću kesu za zamrzivač.
- Ubacite filete lososa u kesu sa marinadom i ostavite ih da odstoje u frižideru oko pola sata.
- Ugrejte rernu na 180 C.
- Izvadite filete iz frižidera i ubacite ih u vatrostalnu posudu, zajedno sa marinadom.
- Pecite oko 20 minuta. Služite toplo.