Zdrav i ukusan tatar, koji možete jesti sam ili na prepečenom tostu. Špargle su izuzetno zdrave, obiluju vitaminima A, B, C i E, magnezijumom, fosforom, gvoždjem i cinkom, jačaju imunitet i čuvaju srce. Losos je odavno poznata zdrava riba, koja takođe čuva vaše srce, obiluje Omega 3 masnim kiselinama i vitaminom D. Zajedno sa limunovim sokom, ovaj obrok čine ukusnim i zdravim a pripremićete ga brzo i lako!
Ovaj ukusan obrok je idealan posni ručak ili večera, kao i odličan izbor za one koji se hrane bez glutena ili su na Hrono ishrani.
PRIJATNO!
Sastojci
- pola kg svežeg lososa
- 8 špargli
- 3 limuna
- 1/4 šolje (od 250 ml) maslinovog ulja
Način pripreme
- Štapiće špargle operite i očistite pa prokuvajte u ključaloj vodi oko 1 minut. Kada se ohlade, isecite ih na komadiće.
- Losos isecite na manje kockice i pomešajte sa šparglom. Prelijte ih sa 3 isceđena 3 limuna i maslinovim uljem. Posolite i pobiberite po ukusu.